Faculty of Communication and Environment

17.07.2019

Two design students made it into the top ten

The Information and Communication Design programme once again took part in this year's Frankfurt Book Fair poster competition with students from the second semester. With Philip Martin Pothfelder in second place and Henri Morschek, two students made it into the top ten. Infos

15.07.2019

Connect me 2019

Join us on the 2nd of October 2019 from 10 a.m. to 4 p.m. for another vocational training and internship fair on the Kamp-Lintfort Campus of Rhine-Waal University. Programme & Infos

15.07.2019

"Self Studies" - A pop-up exhibition in Kleve

As part of an "Experimental Self Portrait" project supervised by lecturer Kirsten Becken, Information and Communication Design students of the Faculty of Communication and Environment produced more than 30 photographic works, which were now presented to a broad audience in the vacancy of the former Lust Café in Kleve.

09.07.2019

Numerous visitors enjoyed a diverse and interesting programme of events

In June 2019, the Faculty of Communication and Environment celebrated its tenth anniversary.  Highlight of the birthday programme was the Open Campus Day on June 15, 2019. Numerous guests enjoyed an exciting stage programme and got interesting insights into our university operations. Infos und Bilder

DEAN’S OFFICE

Office Hours:
Monday - Friday
10:00 am - 12:15 pm
Monday - Thursday
1:15 pm - 2:30 pm
and by appointment

Upcoming Events

25.07.19   20:00 Uur

Rundum klassisch

Eröffnungskonzert des 16. Kammermusikfests Kloster Kamp gefördert von den Stadtwerken Kamp-Lintfort

Campus Kamp-Lintfort

In seinen späten Jahren ab 1849 überwog in Robert Schumanns Kammermusik das “kleine Genre“ der Romanzen, Fantasiestücke. Die Inhalte dieser “Bilder” sind kein konkreter sondern ein poetisch-musikalischer Versuch, den Ton des Märchens – das Erzählende – in Musik zu fassen.

05.08.19   17:00 Uur

Verlängerte Öffnungszeiten der Zentralen Studienberatung

Campus Kamp-Lintfort

Für Berufstätige, Schülerinnen und Schülern von Ganztagsschulen und Studieninteressierte, die einen längeren Anfahrtsweg haben, bietet die Zentrale Studienberatung (ZSB) der Hochschule Rhein-Waal an jedem ersten Montag im Monat verlängerte Öffnungszeiten an. Die ZSB öffnet – abwechselnd am Campus Kleve (Eingang Minoritenstr. 1, 47533 Kleve) und Campus Kamp-Lintfort (Friedrich-Heinrich-Allee 25, 47475 Kamp-Lintfort) – von 17:00 bis 19:00 Uhr die Türen.

19.08.19   09:00 Uur

MINT Girls' Summer School

ein fünftägiges Erlebniscamp an der Fakultät Technologie und Bionik

Campus Kleve

Die diesjährige MINT Girls' Summer School richtet sich an Schülerinnen ab 16 Jahren und behandelt die folgenden Themengebiete:

02.09.19   17:00 Uur

Verlängerte Öffnungszeiten der Zentralen Studienberatung

22.09.19   11:00 Uur

Offene Gärten im Kleverland

Campus Kleve

Die Hochschule Rhein-Waal beteiligt sich auch in diesem Jahr wieder an den Offenen Gärten im Kleverland und öffnet die Türen des Klimahauses.