Faculty of Communication and Environment

Exam schedules for the examination period winter semester 2021/22 are online

20.12.2021

Study Orientation Days

We support you in finding the degree programme that suits you best. Join us for an interesting online afternoon in Kamp-Lintfort on Thursday, 27 January 2021, from 4:00 pm. We are looking forward to seeing you!

01.12.2021

Apply now - for next semester

Rhine-Waal University’s online application portal is now open and accepting applications for enrolment in summer semester 2022. Prospective students can submit their applications for our master’s degree programmes and the bachelor’s degree in Environment and Energy, B.Sc. until 15 January 2022. The application deadline applies to all applicants regardless of country of origin who intend to commence their studies in the upcoming summer semester, which begins officially in March 2022. Infos

01.12.2021

Master for Me? - Information on Master Dregree Programmes

Master, or not? Our Student Advisory Service as well as our Career Service and faculty staff members are looking forward to giving you all the information you need to make your choice. So join us on December 6, 2018 in Kamp-Lintfort!

23.11.2021

Flash analysis of speed camera data

Once again, numerous students of the Bachelor degree programmes "Media Computing" and "E-Government" of the Faculty of Communication and Environment took part in the annual internal computer science competition for freshmen. E-Government student Sarah Schmitz was able to prevail against all fellow students and won first place.

DEAN’S OFFICE

Office Hours:
Monday - Friday
10:00 am - 12:15 pm
Monday - Thursday
1:15 pm - 2:30 pm
and by appointment

Upcoming Events

25.01.22   19:00 Uur

STUDIUM GENERALE

Pflanzenextrakte - natürliche Alternative für die Färbung von Lebensmitteln

Dieser Vortrag entfällt!

Die Mehrheit der Verbraucher*innen bevorzugt naturbelassene Lebensmittel, die möglichst ohne künstliche Zusätze hergestellt worden sind. Im Bereich der Färbung von Lebensmitteln spiegelt sich dies im verstärkten Einsatz von färbenden Pflanzenextrakten wider, die aus verschiedenen Rohwaren mit unterschiedlichen Farbstoffklassen gewonnen werden, und inzwischen eine breite Vielfalt an Farbtönen für die Anwendung in Lebensmitteln bieten.

28.04.22   10:00 Uur

Girls‘ and Boys‘ Day 2022

Campus Kleve / Campus Kamp-Lintfort

Die Hochschule Rhein-Waal möchte den Schülerinnen und Schülern einen wichtigen Impuls für eine vielfältige Berufs- und Studienorientierung – frei von Geschlechterklischees – geben. Durch spannende Aktionen und Projekte zum Mitmachen wird die Neugier und das Interesse geweckt. Darüber hinaus werden altersgerechte Vorträge und kleine Versuchsreihen angeboten.

Kurzinfo: