Faculty of Communication and Environment

31.01.2023

Environmental Conference at Green FabLab

The Green FabLab invites all interested citizens to this year's environmental conference from 6 to 15 February.

27.01.2023

New Dean’s Office of the Faculty of Communication and Environment

Professor Dr Klaus Hegemann, the previous Dean of Studies, has been in office as the official new Dean at the Faculty of Communication and Environment since January 1, 2023. Professor Dr Petra Blitgen-Heinecke has been newly elected as the Dean of Studies. Vice Dean Professor Dr Georg Hauck and Faculty Coordinator Markus Merkes remain in office.

27.01.2023

Poster Award 2022/23

This year again, numerous project groups dealt with a wide variety of research topics and presented their results at the annual poster session.
Here are the winners:

20.12.2022

Successful end-of-year review of the cross-innovation project

The cross-innovation project is now - like the year 2022 - coming to an end and draws a very positive balance from the activities of the past three years. Infos

DEAN’S OFFICE

Office Hours:
Monday - Friday
10:00 am - 12:15 pm
Monday - Thursday
1:15 pm - 2:30 pm
and by appointment

Upcoming Events

06.02.23   10:00 Uur

Umweltkonferenz im Green FabLab 2023

Das Green FabLab lädt zur diesjährigen Umweltkonferenz in der Zeit vom 6. bis 15. Februar ein.

Campus Kamp-Lintfort

Die Konferenz findet im Rahmen des DAAD-Projekts HAW Modul B „LatiNet“ statt und beschäftigt sich mit den Themengebieten „Environmental Science“, „Data Science Applications and Didactics“, „Agroforestry and Agriculture“, „Environmental Monitoring“, „Environmental Education and Citizen Science“ sowie „STEM-Education and Social Ecological Transformation“.

07.02.23   16:00 Uur

Krumme Dinger – mit der Banane auf du und du

Interaktives Bildungsangebot für Familien mit Kindern zwischen 5 und 10 Jahren

Campus Kleve

*** Die maximale Teilnahmezahl ist erreicht - Anmeldungen nur noch für die Warteliste ***

10.02.23   15:30 Uur

Alleinstehende Damen, das britische Militär und ein voller Frühstücktisch

Ein Workshop über Insekten und die Zukunft unserer Ernährung

Campus Kleve

Welche Verbindung haben Insekten und eine nachhaltige Landwirtschaft und was hat es mit Bestäubung von Nutzpflanzen auf sich?

22.02.23   13:00 Uur

Virtual Open Day - Enrolment and Arrival Special

digital event

Prospective students watch out! The Student Advisory Service of Rhine-Waal University of Applied Sciences offers a summer semester 2023 "Virtual Open Day -  Enrolment and Arrival Special". The presentation will be held in English.

For further information please check: VIRTUAL OPEN DAY

27.04.23   10:00 Uur

Girls' Day and Boys' Day

Aktionen zum Mitmachen für Schülerinnen und Schüler jenseits von Rollenklischees

Campus Kleve / Campus Kamp-Lintfort

Die Hochschule Rhein-Waal ist wieder mit einem spannenden Programm dabei.

Der nächste bundesweite Berufsorientierungstag für Mädchen und Jungen findet am 27. April 2023 statt. Dabei geht es für die Schülerinnen und Schüle vor allem darum, ihre gewohnte Perspektive zu verändern und sich auf Unbekanntes einzulassen. Ziel des Zukunftstages ist es, Mädchen und Jungen ab der 8. Klasse für neue Themenfelder, Ausbildungsberufe, Hochschulen und Forschungszentren zu begeistern.