Technologie und Bionik

22.06.2021

Don't cheat - there are better options

The examination board of the faculty of technology and bionics would like to raise awareness of cheating and of scientific misconduct in general. This includes cases of ghost writing, plagiarism, the use of books during an exam when it was not allowed, the forgery of data and further situations. Scientific misconduct, also called academic misconduct, refers to all violations against scientific rules and standards. All members of the academic community – including research staff inside and outside universities, teaching staff and students – are commited to good scientific practice. This excludes scientific misconduct.

Find more informationon what is considered as scientific misconduct and what the better options are here.

24.06.2021

Exam plans for summer term 2021

The exam plans for the upcoming exams in July and September are online now.

Good luck for your exams!

27.05.2021

MINT Girls' Summer School abgesagt

Update vom 12. Juli 2021:

Leider müssen wir die MINT Girls' Summer School für dieses Jahr absagen. Aber wir haben schon jede Menge neue Pläne für Schülerinnen und Interessentinnen und freuen uns, Euch bei anderen Veranstaltungen und auf jeden Fall nächstes Jahr bei der MINT Girls' Summer School begrüßen zu können!

Einen Mikroprozessor programmieren, in der Küche mit alltäglichen Chemikalien experimentieren und ein bionisches Fliegenauge bauen – all diese technischen und naturwissenschaftlichen Experimente, Programme und Techniken und noch viel mehr lernen Schülerinnen ab 16 Jahren bei der MINT Girls‘ Summer School an der Hochschule Rhein-Waal kennen. Vom 26. bis 30. Juli 2021 lädt die Fakultät Technologie und Bionik zur ersten virtuellen Version der Sommerschule ein. Anmeldeschluss ist der 2. Juli 2021, das Programm, die Anmeldeunterlagen und weitere Informationen finden sich hier.

02.08.21   09:00 Uhr

Sommerworkshop: Schwimmende Inseln für ein besseres Ökosystem

05.08.21   09:00 Uhr

Sommerworkshop: Bei Bewegung: Licht - Strom sparen mit intelligentem Licht

09.08.21   09:00 Uhr

Sommerworkshop: Schwimmende Inseln für ein besseres Ökosystem

12.08.21   09:00 Uhr

Sommerworkshop: Baue ein automatisches Bewässerungssystem für Pflanzen

Campus Kamp-Lintfort

Nicht nur wenn ein Urlaub geplant ist kann die Bewässerung von Pflanzen zu Hause im Garten oder auf dem Balkon manchmal kompliziert sein! Nicht immer sind Nachbarn oder Freunde vorhanden, die das Gießen der Pflanzen übernehmen können. Und warum nicht das ganze Jahr über „Gießen lassen“? Lernt in diesem Workshop, wie ihr eine vollautomatische Bewässerungsanlage für eure Pflanzen baut.

19.08.21   16:00 Uhr

Welcome Thursdays Part 1 (English)

On every third Thursday of August, September and October (19/08, 16/09, 21/10) from 4pm to 5:30pm we will give you a preview of student life at Rhine-Waal University of Applied Sciences. Beside general information on the beginning of your studies and accomodation in Kamp-Lintfort and Kleve we will answer your questions and guide you - of course digitally - around the campus. Students and student advisers will give you insights and welcome you at HSRW in English language via the software webex.

How to join the Welcome Thursdays Part 1: